Slik administrerer du handler med Stop-Loss- og Take-Profit-ordrer

Slik administrerer du handler med Stop-Loss- og Take-Profit-ordrer

En av de viktigste tingene å vurdere når du handler, er hvordan du administrerer handlene dine. I dette innlegget vil vi diskutere stop-loss og take-profit-ordrer og hvordan de kan hjelpe deg med å administrere handlene dine. Begynn å investere i anerkjente selskaper hvor du kan øke pengene dine mens du venter. For en nybegynnerveiledning, gå til norwegian-aksje.

Når du handler, er det viktig å ha en plan for å administrere dine handler. En måte å gjøre dette på er å bruke stop-loss og take-profit-ordrer. Stop-loss-ordrer hjelper deg med å begrense tapene dine på en handel, mens take-profit-ordrer hjelper deg med å låse inn fortjeneste.

For å bruke stop-loss og take-profit bestillinger effektivt

Du må forstå hvordan de fungerer. Stop-loss-ordrer plasseres til en pris under gjeldende markedspris, mens take-profit-ordrer plasseres til en pris over gjeldende markedspris.

La oss for eksempel si at du kjøper en aksje til $100 per aksje. Du kan legge inn en stop-loss-ordre til $95 per aksje, noe som vil begrense tapene dine på handelen til $5 per aksje. Alternativt kan du legge inn en take-profit-ordre til $105 per aksje, noe som vil låse inn et overskudd på $5 per aksje.

Det er et par ting å huske på når du bruker stop-loss og take-profit-ordrer.

For det første er det viktig å sette realistiske nivåer for bestillingene dine. Hvis stop-loss er for nær gjeldende markedspris, kan du bli stoppet ut av handelen for tidlig. Omvendt, hvis profitten din er for langt fra gjeldende markedspris, kan du gå glipp av fortjeneste.

For det andre er det viktig å huske at stop-loss og take-profit bestillinger ikke er garantert. Hvis markedsprisen går gjennom stop-loss- eller take-profit-nivået, kan det hende at bestillingen ikke fylles til ønsket pris. Til slutt kan stop-loss og take-profit-ordrer hjelpe deg med å administrere handlene dine, men de er ikke en erstatning for en gjennomtenkt handelsplan. Før du går inn i en handel, bør du ha en klar ide om inngangs- og utgangspunktene dine, samt risikostyringsstrategien din.

Stop-loss og take-profit-ordrer er et verdifullt verktøy for å administrere dine handler. Når de brukes riktig, kan de hjelpe deg med å begrense tapene dine og låse inn fortjeneste. Det er imidlertid viktig å huske at de ikke er en erstatning for en gjennomtenkt handelsplan.