Slik optimerer du morgenrutinen din

Slik optimerer du morgenrutinen din

Det er mange som ikke har en morgenrutine. Kanskje det føles alt for travelt, eller du bare helst vil sove så lenge som overhodet mulig om morgenen. Men det å ha en morgenrutine kan hjelpe deg med å få mer ut av dagen og ikke minst bruke mindre tid på unødvendige ting – fordi du har forberedt deg godt nok. I denne artikkelen får du noen tips til hvordan du kan optimere morgenrutinen din.

Optimer tiden din

Det å bruke tiden din bevisst og konsentrert er noe som kan spare deg mye tid i løpet av dagen. Sjekker du nyheter hver gang du tar opp mobilen din i løpet av dagen? Integrer det i morgenrutinen din i stedet for. Sjekk nyhetene samtidig som at du sjekker mail om morgenen – så har du full oversikt fra begynnelsen av dagen i stedet for å kaste bort tid i løpet av dagen. Dette gjelder e-mail også – skru av notifikasjoner og sjekk mail noen få ganger i løpet av dagen, og få full oversikt om morgenen.

Gjør klart kvelden før

Det å lage lunsj til jobb om morgenen er ikke realistisk for de fleste, så det å forberede alt du kan morgenen før vil hjelpe deg med å få en bedre dag.

  • Gjør klar lunsjen din
  • Dusj om kvelden i stedet for om morgenen
  • Ta oppvasken før du legger deg
  • Legg frem treningsklær, sånn at alt er klart når du våkner

Kom inn i en god rutine

Alt føles slitsomt i starten, men det å komme inn i gode rutiner om morgenen vil faktisk gjøre at du trenger å tenke mindre, og faktisk kan slappe av og nyte morgenen din mer. Du må bare komme deg gjennom den første perioden, og denne kan være litt utfordrende, men det kommer til å være verdt det.